De Orgelkring Adriaen Willaert ontstond in 1981 en organiseert orgelconcerten in de regio Roeselare en Brugge. De werking van de orgelkring is een uitbreiding en verderzetting van de vroegere orgelconcerten die ontstonden in 1961 n.a.v. de restauratie – transformatie van het Klais – Forrest orgel van de O.L.Vrouwkerk te Roeselare.
Naast het Internationaal Orgelfestival te Brugge en regio Roeselare organiseert de orgelkring Adriaen Willaert ook jaarlijks een Stadsorgelfestival . Deze reeks miniconcerten heeft als doel het patrimonium van de diverse Roeselaarse kerken voor het publiek te ontsluiten.
De orgelkring duidt haar organist aan om namens het stadsbestuur te waken over het bewaren, het goed in stand houden en het ontsluiten van het orgelpatrimonium in de diverse kerken in de stad. De organist rapporteert regelmatig, en minstens jaarlijks, aan het stadsbestuur over de toestand van het orgelpatrimonium en signaleert acties die aanbevolen zijn om de instrumenten in goede staat de bewaren.
Tevens verzorgt de organist het Stadsorgelfestival.
Verdere info op organassociation-adriaenwillaert.com

Naar de concertagenda ...

Deelnemende Orgelkringen

Blankenberge, Brugge, Diksmuide, Harelbeke, Haringe, Ieper, Knokke, Koksijde, Kortrijk, Oostende, Oostkamp, Roeselare, Tielt, Veurne, Frans-Vlaanderen